Refinansiering av gjeld

Dersom du sliter med å betale tilbake gammel gjeld, så kan refinansiering gjøre at du får mer fleksibel nedbetalingsplan og blir raskere gjeldsfri. En refinansiering vil dermed gjøre at du betaler mindre renter og gebyrer, men gjelden blir den samme. Se føre deg at du har gjeld hos 3 ulike kreditorer, som du betaler til hver måned. Da blir renter og gebyrer høyere enn om du hadde samlet alt under ett lån. I tillegg vil det bli enklere og mer oversiktlig for deg ved at du kun forholder deg til en kreditor og en månedlig faktura. Refinansiering er enkelt forklart å ta opp et lån for å betjene gammel gjeld.

 
Passer refinansiering for alle?

Refinansiering er anbefalt dersom du har problemer med å betale tilbake gammel gjeld, eller ønsker å refinansiere boligen. Vi anbefaler at du først skaffer deg en oversikt over hvor mye gjeld du har, hvor mye du ønsker å refinansiere, og hva du har mulighet til betale i måneden kombinert med livsstandarden du ønsker.

Refinansieringslån har ofte en rente som er så lav som 8 prosent, så dersom du sitter med ett forbrukslån med renter opp i 30 prosent så er det mye å spare på å refinansiere.

Hvem tilbyr finanisering av lån?

De fleste banker som tilbyr vanlige forbrukslån vil også la deg søke om refinansiering, men det kan lønne seg og søke hos banker som har spesialisert seg på refinansiering. Oppfinans og Bank of Norwegian er 2 banker som har spesialisert seg på refinansiering av forbrukslån.

Søknadsprosessen er ikke mer avansert enn å søke et vanlig forbrukslån, og du vil kjapt få svar på om du får refinansiering eller ikke. Har du problemer med å betale nå så er det ingen grunn til å vente med å søke. Jo fortere du søker jo bedre er det. Venter du for lenge kan du få betalingsanmerkning, og da er det ikke like enkelt å få innvilget et refinansieringslån. Les mer om betalingsanmerkning her.

 
6 grunner til å refinansiere en bolig

  • Pusse opp eller bygge på boligen
  • Hjelpe barna inn i boligmarkedet
  • Kjøpe ny bil
  • Endre fra flytende rente til fast rente
  • Øke lånesaldo og ta ut likviditet til investering
  • Samle kredittkort- og forbrukslån