Lån med betalingsanmerkninger

forsikring betalingsanmerkning

Man kan låne med anmerkning selv om betingelsene er noe dårligere. Det finnes flere aktører som kan hjelpe deg med lån selv om dette innebærer større risiko for dem. Før du søker er det viktig å lese gjennom hvilke krav kredittselskapet stiller til deg som lånesøker. Hvis du nylig har fått en betalingsanmerkning, kan det være vanskelig å få innvilget søknaden.


Avslag på lån

Hvis du har mye gjeld, utgjør du en altfor høy risiko for kredittinstitusjonen til å få innvilget lån. Befinner du deg i en slik situasjon, bør du ikke ta opp nytt lån selv om du får søknaden innvilget. Økonomien din vil bli mer anstrengt og du kommer til å få problemer med nedbetalingen. Prøv å få orden på økonomien din før du søker om lån. Det er mye hjelp å få hos kommunen. Du har også muligheten til å søke om gjeldsordning hvis du oppfyller kravene som stilles til en slik søknad.

Dessverre er det blitt ganske vanlig med betalingsanmerkninger i samfunnet i dag. i 2014 hadde 237 000 privatpersoner nordmenn betalingsanmerkninger og den totale gjelden var på 34,3 milliarder kroner.

Hva skal jeg gjøre?

Betalingsanmerkninger oppbevares i 4 år, dette gjelder uansett om kravet er betalt eller ikke, men loven ble endret i 2005, og nå blir betalte krav slettet innen 4 uker etter du har betalt regningen. Det er ikke noe automatikk i dette, så anmerkningene kan bli stående lenger ved at de har blitt glemt, eller ved treghet i systemet. Enkleste utvei er å betale regningen og få slettet betalingsanmerkningen.

Har jeg betalingsanmerkning?

Dersom du er usikker på om det er registrert betalingsanmerkninger i ditt navn, da kan du ta kontakt med kredittopplysningsbyråene. Det er godt mulig byråene krever betaling for å gi deg denne informasjonen, men kredittselskaper er lovpålagt å gi deg denne informasjonen uten å kreve betaling.

Ber du om kredittsjekk så koster dette penger, men da er det en vurdering av hele din kreditt, og ikke bare en oversikt over dine betalingsanmerkninger.


Fakta om betalingsanmerkning

  • Fire av ti betalingsanmerkninger gis til folk over 40 år.
  • Betalingsanmerkning skal slettes med en gang du har betalt regningen.
  • De med betalingsanmerkning må ta til takke med kontantkort hos det fleste mobilselskaper.
  • Samlet skylder nordmenn over 40 milliarder kroner.
  • Folk i Sogn og Fjordane er det beste betalerne. 3,2 % har pådratt seg betalingsanmerkninger.
  • Folk i Finnmark har flest inkassosaker. Hele 7,7 %.