Disse forsikringene må du ikke ha

Det er en jungel med forsikringer der ute. Men trenger du alle? Vi har samlet noen forsikringer du kan la være å skriver under på som privatperson.

Helseforsikring

Helseforsikringen gjør at du slipper å stå i helsekø. Ni av ti har helseforsikring gjennom jobben. Er du derimot blant dem som ikke har helseforsikring gjennom jobben, så er det uansett ikke helsekø for det alvorligste sykdommene. Du kan også fritt bruke det sykehuset du ønsker dersom det er kø.

 
Verdisakforsikring

Verdisakforsikring dekker tyveri, tap og skade av gjenstander. Men dersom du skulle være så uheldig å miste kamera, mobilen eller smykkene dine, så er det ikke verdens undergang om du må legge ut litt ekstra for å kjøpe nytt. Det vil ofte bli dyrere i lengden å tegne en verdisakforsikring.

Kjæledyr (Katteforsikring, hundeforsikring)

Det kan ofte være like smart å sette av en månedlig sum som skal dekke utgifter til vetrinær og medisin. Ja, det er synd dersom du mister hunden eller katten din, men en forsikring kan uansett ikke erstatte tapet av et kjæledyr.

Kjøpsforsikring(trygghet-/uflaksforsikring)

Kjøpsforsikring dekker varen dersom du har uflaks og knuser telefonen, heller kaffe over datamaskinen eller at katten river ned tven. Men dersom en skal forsikre alt en kjøper, da blir det fort dyrt. Det tar ikke mange år før en forsikret gjenstand har blitt dobbelt så dyr.
Kjøper du en datamaskin, og denne slutter å fungere, da kan du bruke forbrukerkjøpsloven. Forbrukerkjøpsloven gir deg rett til å reklamere på mangler innen 2 år, eller 5 år på ting som er ment å vare lenger.

Er du uheldig og får innbrudd og datamaskinen blir stjålet, da kan du bruke innboforsikringen. Egenandel på innboforsikringen er på 2000 kr, det slipper du med kjøpsforsikring, men når uhellet først er ute, og du har fått innbrud, da er nok mer en datamaskinen stjålet. Og plutselig så er ikke 2000 kr så mye lenger.
Dersom du ikke er Donal Duck, og ekstremt uheldig, så kommer du langt med innboforsikring og reiseforsikring.
Flykonkursforsikring

Med flykonkursforsikring får du pengene igjen dersom selskapet går konkurs. Men hvor ofte skjer dette? Betaler du med kredittkort så er du uansett sikret uten å måtte tegne flykonkursforsikring. Prisen for flybiletten er i tillegg overkommelig, så du har uansett råd til å tape biletten dersom du ikke har betalt med kredittkort.

Avbestillingsforsikring

Avbestillingsforsikring trenger du ikke dersom du har reiseforsikring. Og dersom du har betalt mer enn halvparten av beløpet med kredittkort så er avbestillingsforsikring også inkludert i kredittkortet.